10.05.2020, Saat: 20.30
Neden Nanbu değil de Nambu? Aklıma takıldı da...
10.05.2020, Saat: 20.30
Neden Nanbu değil de Nambu? Aklıma takıldı da...
10.05.2020, Saat: 21.03
Resmen okurken oyunu oynamış gibi oldum ellerine sağlık.
Ama Stratto'nun Wakabayashi'ye (ceza sahası dışından) beş gol atan Van Berg'den daha fazla gol atmış olması şaşırtıcı. Hangi teknikle attı ki 61 tane gölü ?
11.05.2020, Saat: 06.11
(This post was last modified: 11.05.2020, Saat: 06.31 by Hikaru Matsuyama.)
@ScoUnk
Aslında ben de bir bakıma senin gibi bu oyunu hem seviyorum hem de sevmiyorum. Ancak senin aksine karakter çeşitliliği benim hoşuma gidiyor açıkçası. Çünkü TECMO oyunlarında mangada olmayan karakterler ile hep karşılaştık ve Captain Tsubasa 4 bunun zirvesi. Tabi bu kişiden kişiye değişir, beğeni meselesi. Ancak bunca zaman oynadıktan sonra özellikle Stratto, Van Berg, Pipin vesair gibi isimler olmadan bu oyunu düşünemiyorum bile artık. Wakabayashi'ye ceza sahası dışından Pipin'in 3, Van Berg'in 5 gol atmış olması sadece bu oyuna has bir durum değil ki, çok iyi bilirsin; World Youth'ta Cruyfford ve Levin'i bizlere tanıtırken heyecanımız zirve yapsın diye her ikisinin de Wakabayashi'yi sakatladıkları söylenmişti ancak gel gör ki WY'de maç zamanı geldiğinde bu iki muhteşem isim SGGK'ya gol bile atamamışlardı. Benim şu aşamada oyunla alakalı sevmediğim 2 nokta var, birisi alternatif senaryolar iyi güzel tamam da ortalama 25'ten hesap etsen neredeyse 100 maç yapıyorsun ki bu çok ama çok uzun, fazla zaman alıyor. Maçların uzun olmasını da hadi geçtim, işsiz güçsüz olman lazım ki sabah akşam oynayarak bir haftada bitirebilesin. Diğer bir sevmediğim nokta ise oyunda çalımların şutlardan daha etkili olması, Cyclone çekiyorum savunma rahatça önüne alıyor, gitti 500 Guts! Oysa ki git Tsubasa ile Clip Jump yap, rahatça gol atabiliyorsun. @owarida Aslı なんぶ olduktan sonra açıkçası Nanbu veya Nambu yazmışsın çok fark etmiyor. Tıpkı Ganba Osaka ve Gamba Osaka örneğinde olduğu gibi. İlgili yerde "Nambu University Fußball" şeklinde geçiyor, 2 kelime İngilizce 1 tanesi ise Almanca, haliyle İngilizce tercih edilen şekliyle bıraktım. Özetle, Japonca aslını doğru yazdıktan sonra bunun dile uyarlaması o dilin özelliklerine ve biraz da çevirmenin tercihine kalmış bir şey. @nawaree Aslında CT oyunlarını oynayan birisi olarak hangi teknikle? diyerek illa da bir özel şut aramaman gerektiğini biliyor olmalısın. Pekala Level ve Stat üstünlüğü ile CT oyunlarında herkes her şeyi başarabilir. Ama illa da teknik istiyorsan bunu çalışmada zaten yazmıştım, Stratto biraz da Tsubasa sayesinde Megalo Zone Shoot adlı bir teknik geliştiriyor. Ancak oyunun güzel yanlarından bir tanesi tam da bu noktada ortaya çıkıyor, Stratto'nun bu şuta sahip olması için 5 inci maç olan Sporty maçını Digest demeyip oynamanız gerekiyor, bu sayede Stratto vs Meao kapışması gerçekleşecek ve Stratto yeni şutunu çekecektir. Bu maçı atlarsanız ki ben atlamıştım zaman kaybetmemek adına, Stratto hiçbir zaman oyunun en güçlü şutlarından bir tanesi olan bu şuta hiçbir zaman sahip olamıyor, elbette yine senaryo aynı ilerliyor ancak finalde bunun keyfini süren taraf biz ve Wakabayashi oluyor.
11.05.2020, Saat: 15.33
(11.05.2020, Saat: 06.11)Hikaru Matsuyama Wrote: Wakabayashi'ye ceza sahası dışından Pipin'in 3, Van Berg'in 5 gol atmış olması sadece bu oyuna has bir durum değil ki, çok iyi bilirsin; World Youth'ta Cruyfford ve Levin'i bizlere tanıtırken heyecanımız zirve yapsın diye her ikisinin de Wakabayashi'yi sakatladıkları söylenmişti ancak gel gör ki WY'de maç zamanı geldiğinde bu iki muhteşem isim SGGK'ya gol bile atamamışlardı. ^^ [spoiler] Evet gol bile atamamışlardı. Hollanda maçını görmesek bile İsveç maçında Akai'nin mükemmel oyununu es geçemeyeceğim. Bu maç sebebiyle benim için serideki en iyi savunmacılardan biridir hatta. Yine de kast ettiğim gol yemesinden ziyade ceza sahası dışından yemesi durumu. En son seriyi okumadım, baştan sonra mangaları tekrar okuyorum henüz gelmedim oralara. Fakat okuduğum yere kadar 3 kişi gol atabildi ceza sahası dışından. Biri Shunko Sho, ki Wakabayashi sakatken attı bu golü. Belki yine tutamazdı ama yine de sakattı. İkincisi Natureza, belki de ciddi anlamda hakkıyla atan tek kişi. Üçüncüsü ise Schneider, boş kaleye attığını biliyoruz hepimiz. Seneler seneler boyunca resmi maçlarda yalnızca ceza sahası dışından 3 gol yiyen bir kaleci imajı var. Bu oyunla bunun bozulması pek hoşuma gitmedi açıkçası. Benim görüşüm bu yönde.[/spoiler] WY ve Road to 2002 spoilerları var diye spoiler içerisine aldım. |
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Captain Tsubasa 4 Kitapçık - RAW | ScoUnk | 6 | 4.467 |
07.04.2020, Saat: 17.05 Last Post: ScoUnk |
|
1993 Yılına Ait Captain Tsubasa 4: Pro no Rival Tachi Reklamı! | Retro Gamer | 3 | 3.687 |
25.08.2019, Saat: 09.17 Last Post: Hikaru Matsuyama |