05.09.2019, Saat: 23.23
(This post was last modified: 05.09.2019, Saat: 23.23 by Retro Gamer.)
~Captain Tsubasa 1'de Pek te Umursanmamış Karakterler~
Merhabalar Holy Tsubasa sakinleri. Şöyle bir kendi Captain Tsubasa 1 [Hiç Yenilmeden] serime göz atayım dedim. Malum, ekstradan level atlatmadığımı kanıtlamak için her maçın başında tek tek statları hepinize gösteriyordum bu seride. Ama sanki daha iyi olabilecekken kötü olmuş olan birkaç adam gözüme çarptı. Diğer Captain Tsubasa serilerinde elbette bu adamlar biraz daha değer görüyorlar. Ama bu oyunda ekstradan değersiz kalmışlar gibi gördüğüm birkaç adam var. Daha fazla lafı uzatmadan bu adamları söyleyeyim. 1- Shun Nitta: Çoğu kişinin aklında Japonya'nın kazma forveti, Hyuuga'nın gölgesi diye kalan bir isimdir Shun Nitta (Admin bey triggerlanmayınız!). Ama bu adam ilerleyen oyunlarda biraz biraz kendini geliştiriyor, CT4 ve CT5'te ise iyi denebilecek bir kıvama geliyor kendisi. Peki, Captain Tsubasa 1'de bu adamın eksikleri ne? İlk olarak özel şut konusuna değinmek istiyorum. Captain Tsubasa 1'de Nitta'da Napoleon gibi sadece 1 tane şut var, o da Hayabusa Shot. Ama hepimiz biliyoruz ki bu adamın normalde bir de Hayabusa Volley'si olması lazım öyle değil mi? Ama bu oyunda ilginç bir şekilde yok. Ha, Captain Tsubasa 1 serinin ilk oyunu olabilir. Ama gene de Neo Tiger Shot, Drive Tiger Shot, Skylab Twin Shot gibi şutlar varsa bence Hayabusa Volley de olmalıydı Nitta'da. Onun dışında bir de stat bazından CT2'den de kötü bir durumda burada. Defansı da ofansı da gerçekten zayıf desem yeridir... Çalımı ile pası arasında sadece 2 puan oluşu da kötü olmuş. Bence şut gücü ve çalımı yüksek, pası da düşük olmalıydı bu oyunda. Sonuçta forvet bu adam.. Defansif açıdan da 2 - 3 puan daha iyi olabilirmiş açıkçası. Bu oyunda Hyuuga'nın gölgesini geçtim, Matsuyama'nın tırnağı bile zar zor olur kendisi... Ama bu üzücü bir durum gerçekten.
2- Takeshi Sawada: Hyuuga'nın kankisi, küçük usta Takeshi'ye gelelim. Sawada'nın bu oyunda sadece Diving Head'i var. Açıkçası özel bir şutunun olması bile bir mucize bence.. Ama bir tanecik Diving Head kimseyi de kurtarmaz ne yazık ki. Ofansif açıdan 1 - 2 puanla pası ve çalımı Nitta'dan daha iyi. Ama 1 - 2 puan da öyle çok bir şey değiştirmiyor açıkçası. Şut bakımından geride olsa da kimse herhalde Sawada ile Diving Head vurma hayali kurmuyordur Captain Tsubasa 1'de (umarım). Nitta'nın statlardan dolayı Hayabusa Shot'u zayıf kalacağı için Touhou Koutoubu maçından sonra full Nitta yerine Sawada almak daha mantıklı. En azından şut çekemese de pası ve çalımı daha iyi Nitta'dan. Ama diğer Tsubasa oyunlarında olup ta burada olmayan bir özel hareketi var Sawada'nın. O da Hyuuga ile özel verkaçı Touhou Combination. Eğer bu oyunda Touhou Combination olsa ve kullanabilseydik Sawada hak ettiği değeri bence almış olurdu. Ha bir de defansif açıdan gene bir 2 - 3 puan yükselse hoş olurdu açıkçası.. Ama Touhou Combination buradaki büyük eksik. Bu yüzden ne yazık ki bence Sawada da hak ettiği değeri bu oyunda maalesef ki alamamış...
3- Mitsuru Sano: Gelelim Jitou dedin mi akla gelen 2. şey Sano'ya. Sano stat bakımından neredeyse Sawada ile eşit ama sanırım pas konusunda Sawada daha iyi. Sano'nun ne yazık ki bu oyunda sadece Diving Head özelliği var. Normalde Röveşata da olması lazım ama neden koymamışlar bilmiyorum. Eğer ki Röveşata'sı olsa belki Sawada ve Nitta'nın önüne geçebilirdi. Hayabusa Shot V.S. Röveşata mı? Dediğinizi duyar gibiyim... Çalım gücü arkadaşlar o değil tabii ki. Fena sayılmayan (ama daha iyi olabilecek) bir çalım gücü üstüne bir de Röveşata iyi olurdu açıkçası. Şut bakımından da Sawada'dan önde olmasını beklerdim ama eşitler işin garip yanı. Her neyse, Röveşata ve Sawada'dan daha iyi olması gerektiğini düşündüğüm ofansif değerler eksik Sano'da gözümde. Defansı Sawada'nın daha iyi olabilecek haliyle aynı olabilirdi onda sakınca yok.
4- Argos: İspanya takımının kaptanı Argos. Özel bir şutu yok. Ama düşündüğüm eksikliği tam olarak bu değil aslında. Bence bu adam stat olarak neredeyse takımıyla eşit olmak yerine takımının çok daha önünde olabilirdi. Macher gibi mesela. Hızlı koşmaya vs. gerek yok ama en azından şut bakımından Victorino gibi düz şutuyla bile Wakashimazu'ya zor anlar yaşatabilse bence hoş bir hava katardı oyuna. Bu adamın biraz daha iyi olmasını beklerdim. CT2'de Lorimar, Espana gibi oyuncular düz şutla çok sıkıntı çıkartabiliyorlar. Ama maalesef ki Argos'ta böyle bir durum söz konusu değil.. Defansif açıdan çok bir şey beklemezdim ama ofansif açıdan dediğim gibi, daha iyi olması lazım takımından. Çok daha iyi...
5- Chalana: İspanya takımının kaptanı Argos'un yandan yemişi bu da işte.. Stat bazından daha iyisini beklerdim. Ve defansı da biraz güçlü olsa fena olmazdı açıkçası. Ha bu arada, bu adam da Portekiz takımının kaptanı.
6- Taro Misaki: Kabul edelim, Tsubasa olmadan bu oyunda neredeyse Nitta ile aynı kefede... xD Defansif statları neredeyse Tsubasa ile eşit. Fakat ofansif olarak Röveşata ve Diving Head dışında hiçbir özel şutu yok. CT2'de en azından bir Jumping Volley'e sahipti bu adam. Burada da Nitta gibi sahip olması gereken bir şutu koymamış sevgili TECMO. Tek başına maksimum defansta oynar. Ofans bakımından Jumping Volley olmadan hiçbir şey yapabileceğini sanmıyorum. Dünya Kupasındaki hiçbir kaleci Röveşata yiyecek kadar noob değildir çünkü. Sadece yorar kalecileri o kadar.. Ahh Misaki ah...
7- Manfred Margas: Batı Almanya'nın Uzun Forvet lakaplı oyuncusu Manfred Margas'a gelelim son olarak. Bu oyunda sadece Diving Head'e sahip. İlerleyen oyunlarda (CT3, CT4 gibi) Burst Head adlı özel kafa vuruşuna sahip Margas. Ama burada sadece ezik Diving Head'i var.. Ben bu adamın ofans bakımından şut gücünün Wakabayashi'ye de Wakashimazu'ya da sıkıntı çıkarmasını, ve maçta daha aktif oynayıp genelde bu adama orta açılmasını beklerdim doğrusu. Hayatımda Captain Tsubasa 1'i kaç defa bitirmişimdir Allah bilir. Ama 1 defa bile Margas'ın Diving Head çekebildiğini göremedim... Atmıyorlar, bu adama atmıyorlar. Genelde Schneider üzerine oynuyorlar. Kaltz Schneider klasik paslaşa paslaşa ilerliyorlar. Ara ara Margas'a geldiği oluyor ama onda da ezik düz şutunu çekiyor. Bari Victorino gibi şut statlarını biraz iyi yapaydınız da bir numarası olsaydı adamın şutunun be.. Diving Head desen zaten göremedim bile dediğim gibi. Şut statı ve aktif oynama bakımından daha iyisini beklerdim TECMO Manfred Margas için.
[NOT: Yukarıdaki anketten oylayın bakalım. Sizce hangisi hak ettiği değeri en çok alamayan isim?]