05.07.2019, Saat: 06.05
~[CT4] Online'de Nasıl Başarılı Olunur? (Kendi Uyguladığım Taktikler!)~
Merhaba sevgili dostlar. Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu siteden bazılarınızın Captain Tsubasa 4 online oynadığını biliyorum. Hatta @owarida14 nickli adminimiz ile bir sürü maçımız oldu. Fakat onun yaptığı ve önceden oynadığım 7 - 8 farklı insanın yaptığı birkaç hatayı topladım ve çözümleri ile birlikte sizlere sunmaya geldim arkadaşlar.. Öncelikle, Captain Tsubasa 4 online nedir onu bilmeyenleriniz için bir söyleyeyim. Captain Tsubasa 4 online Roberto veya herhangi bir koçunuzun size taktik veremeyeceği o maçtır.. Size rakibin şu özelliği iyi vs diyecek hiçbir koçunuz yok. Burada artık deneyimleriniz, şansınız ve rakibi analiz etme beceriniz ile baş başasınız. Ayriyetten bu oynayacağınız maç hiçbir Captain Tsubasa oyunundaki final maçına veya o oyundaki en zor maça da benzemez. Çünkü karşınızdaki CPU değil, gerçek bir Player'dır arkadaşlar... Burada rakibin ne yapıp yapamayacağı oyun içinde belli olur. Tabii rakibin gözünden sizin de öyle. Fakat şimdi size düşmemeniz gereken hataları ve nasıl başarılı olabileceğinize dair birkaç taktik söyleyeceğim arkadaşlar. Daha fazla lafı uzatmadan başlayalım!
1- Yanlış Seçim Yapma: Öncelikle temelden başlayalım bakalım, oyuncu seçimleri. Oyuncu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur var. Burada fanteziye girmek sizin için bir hüsranla sonuçlanabilir arkadaşlar (Örnek: Renato sevdiğiniz için düşük statlarına rağmen onu almanız.). Burada yapacağınız şu olmalı. Rakibinizin seçimlerine ayak uydurun (Özellikle Player 2 iseniz.). Mesela Player 1 KAZU aldıysa siz de hemen Hyuuga'yı kapacaksınız. Yani burada demek istediğim birbirine denk adamlar seçmeye çalışın güç ve işlev bakımından. KAZU ve Hyuuga oyunun en güçlü süper şutlarına sahip adamlardır örneğin.. Yani bu ikili birbirine denktir. Bunun gibi birbirine denk olan bir sürü adam vardır Povlsen Schneider, Van Bergh Tsubasa, Robson Mirchivich vs vs... Onları siz artık zamanla bulursunuz deneyimlerinizle. Uzun lafın kısası rakibe denk adam seçiyorsunuz abi bu.
2- Topu Kaptıktan Sonra Heyecan Yapma: Bu durum ile ben birkaç online attığım dostumda karşılaştım. Burada olan durum şu. Player 1 oyuna başladı KAZU veya Hyuuga ile attı golünü, ondan sonra siz de attınız. Ama ondan sonra ise önemli kısım burası.. Player 1'in atağını bir şekilde durdurdunuz ve top sizde nihayetinde. Arkadaşlar, doğal olarak panikleyebilirsiniz ilkten. Hiç dert değil yapacağınız şu abi. Pipin, Furia, Nikens, Freiheit, Mezza artık takımınızın pasörü kim ise topu bir an önce ona atıp özel pası varsa ondan boş birine aktarın, yoksa mesela Pipin gibi biriyse yüksek pas statlarını kullanarak verkaçlarla sıyrılmaya bakın rakipten. Burada amacımız hem sıyrılmak, hem de topu bizim yarı sahamızdan veya kalemizin yakınından bir an önce uzaklaştırmak. Çünkü rakip top ondayken sizin yarı sahanıza girerse tehlike yaklaşıyor demektir.. Dediğim gibi. Yapacağınız topu kaptıktan sonra işi pasörlerinize yüklemek olacak. Aksi takdirde farklı bir şey denerseniz rakip büyük ihtimal topu sizden gene bir şekilde alacaktır. Garanti oynayın, hata yapmayın diyorum.
3- Player 1 ve Player 2'nin Sahip Olduğu Avantajlar: Gene önemli bir maddeye geldik. Şimdi Player 1 veya 2 olmanıza göre birtakım avantajlarınız var arkadaşlar. Player 1 oyuncu seçmede avantajlıdır ve oyun içinde rastgele birkaç tuşa basarak Player 2'nin topu süren adamını bayağı bir yavaşlatabilir. Player 2 ise kaleci seçmede önceliği olduğu için Player 1'in kadrosuna göre bir kaleci seçebilir mantıken. Ve de Player 2'de hızlı defans yapma özelliği vardır. Player 1'in karşısına doğru ilerlerseniz pat diye çıkabilirsiniz.. Avantajlarınızı iyi bilin ve değerlendirin.
4- İyi Bir Atak Planı ve İyi Bir Dizilişiniz Olsun: İşte bu madde gerçekten sizin maçı kazanmanız veya kaybetmeniz adına kilit noktadır... Önceden kafanızı toplamak adına boş bir odaya girin ve düşünceleriniz ile baş başa kalın. Bir 5 - 6dk kafanızı boşalttıktan sonra ise maç içinde gerçekten kullanacağınız iyi bir atak planı ve iyi bir diziliş planlayın arkadaşlar. Örneğin orta saha kalabalık olsun diye dizilişi 3-5-2 yapıp oyuncular rakibi hemencecik marke etsin diye pres seçeneğini kullanabilirsiniz. Bir sürü taktik var o artık size kalmış. Ama sağlam bir taktiğiniz olmadan tank gibi bir kadro ile bile fark yemeniz mümkündür... O yüzden önceden stratejinizi belirleyin ve ona göre oynayın maçta da.
5- Rakibinizi İyi Tanıyın: Rakibinizi iyi tanıyın abi. Size karşı ne gibi üstünlükleri var, siz nereden açık verdiğinizde bunu değerlendiriyor, nasıl oynuyor, ne gibi şeyler deniyor ve genelde hangi adamları alıyor tarzı soruların hepsinin cevabını bileceksiniz. Bilmediğiniz takdir de o adam sizi taktikleri ile yiyiverir. O yüzden kazanmaktan çok rakibi analiz etmeye bakın. Bu maç yenilir, öbür maç siz ona fark atarsınız.. Çünkü bu maçta onu iyi analiz eder ve tanırsanız bir daha ki maç taktikleri sizin üstün analiz becerilerinize karşı zayıf kalabilir. Bunun sonucunda da elleri kolları bağlı bir şekilde kaybetmeye mahkum olur. Karşınızdaki de CPU gibi tek düze taktiklerle gelebileceği için tanıyın arkadaşlar..
6- All Star Menüsündeki Adamları Tanıyın: Rakibinizin bilmediği All Star menüsünde değerli adamlar olma ihtimali her zaman vardır. Bu yüzden All Star menüsündeki adamların %95'ini veya olabilirse size zahmet %100'ünü falan tanıyın arkadaşlar. Bu sayede, atıyorum siz ilk seçimi KAZU yaptınız o gitti Schneider veya Povlsen gibi birini aldı. Siz hemen ne yapacaksınız? Adamları iyi tanıdığınız için gidip Hyuuga'nızı sıkıntısız bir şekilde alıp 2 nükleer bombaya da sahip olacaksınız.. Rakibin cahilliğini lehinize kullanacaksınız bu sayede. Bunu yaparsanız zaten maçı kazanma ihtimaliniz bayağı artar diyebilirim net bir şekilde.
7- Ara Sıra da Olsa Beklenmedik Olanı Yapın: Bu maddeyi öyle çok uzun tutmaya gerek duymuyorum açıkçası. Sadece ara sıra da olsa sizden beklenmedik olanı yapın.. Atıyorum Tsubasa ile karşı kaleciyle karşı karşıya kaldınız. Rakip burada sizin büyük ihtimal Clip Jump çalımını deneyeceğinizi düşünür. Şaşırtın onu ya! Gidin ve Cyclone şutunuzu kalecinin ağzının ortasına bir güzel armağan edin! xD Tabii bunu şutu güçlü veya statları güçlü olan adamlarla yapıyorsunuz. Aksi takdirde kaleci yanlış tahmin dahi yapsa sizin adamınızın düşük statları o kalecinin hayatını kurtarabilir.. Ya başarılı olursunuz ya da başarısız. Garantisi olmayan ama beyin yakan taktiklerimden bir tanesidir bu. Rakibin dengesini ufaktan da olsa sarsma ihtimali yüksektir bu arada..
8- Maç İçi İyi Düşünerek Kararlar Alın: Maç içinde nerede ne yapacağınızı iyi düşünerek kararlar alın derim. Aksi takdirde ataklarınız rakibe topu hediye etmekle sonuçlanacaktır. Örneğin şöyle bir riske girmenizi önermem açıkçası. Atıyorum, Mihael ile Rose Smash Shot çekeceksiniz ve rakibin ceza sahasının içinde Mihael. Güçlü bir defans oyuncusu veya kalecinin çıkma ihtimali varsa o riske girip Mihael'e topu ortalamayın arkadaşlar. Aksi takdirde topu kaybedeceksiniz büyük ihtimal.. Bol bol düşünün bir karar vermeden önce, bol bol...
9- Önce Kendinize Sonra Şansınıza Güvenin: Söylenecek fazla bir şey yok bu maddede. Önce kendinize inanın ve "Başarabilirim!" deyin. Sonra ise gidin ve şansınıza da güvenerek başarın..! Karşınızda her zaman bir insan olduğunu unutmayın arkadaşlar. O da sizinle aynı yerden geldi.. Yani bir aslanın bir insana üstünlüğü olduğu kadar size karşı bir üstünlüğü yok merak etmeyin. Bu taktikleri uyguladığınız takdirde eşitsiniz zaten karşınızdaki kişiyle. Yapamam demeyin, yapın!
10- Eğleneceğiniz ve Sıkılmadan Oynayacağınız Bir Zaman Maça Girin: Bu madde hakkında hepten söylenecek fazla bir şey yok.. Doğru düzgün bir zamanda maça girin. Öyle sıkışık olduğunuz bir sınav dönemi veya yorgun argın işten geldiğiniz zaman değil. Keyifli ve mutlu bir şekilde kazanmayı hedefleyerek girin arkadaşlar. Emin olun çok çok daha başarılı olacaksınız. Bu da son maddeydi. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana...