08.09.2019, Saat: 14.05
@Hikaru Matsuyama
Abi sol alt + enter basıldığında tam ekrana geçiş yapıyor.
08.09.2019, Saat: 14.05
@Hikaru Matsuyama
02.11.2019, Saat: 18.14
Dün akşam gördüğüm bir gameplay videosundan öylesine bir bilgi ekranını çevirdim. Bundan anlayacağınız:
Musashi middle school için jouhou eklenmiştir. Çok değil bir-iki hafta sonra çevirilere eski hızında devam edebilirim. Senenin şu çeyreğine mahsus epey yoğundum.
02.11.2019, Saat: 20.27
Arigatou!
Misugi ile ilgili birçok oyunda olduğu gibi burada da kalp rahatsızlığına elbette atıf yapılmış. Bilmiyorum Super Striker'dakine baktın mı ancak CT2'deki Info ile buradaki söylenenler birbirine inanılmaz yakın. ... Uzun zamandır bu başlığın güncellenmesini bekliyordum, umarım bundan sonra devamı gelir ve bu çalışma nihayete varır. Bu arada bu oyun da aklımın bir köşesinde, ilk fırsatta oynamak için sabırsızlanıyorum.
16.11.2019, Saat: 19.14
Hamana FC hakkında Info'yu da aldık böylece. Bu seferkini çevirirken pek de zorlanmamış olduğunu düşünüyorum. Belki birazcık "pasu no umai chiimu" kısmında düşünmüşsündür.
Bu arada neden spoiler tag kullanıyorsun merak ettim.
16.11.2019, Saat: 19.32
Evet zorlanmadım hiç, bir de nicelik olarak da daha geride Bu arada Sakai'de Hissatsu Heading var
spoiler tag'i konu ilk açıldığında çok da uzun olmasın diye kullanıyorum. Proje nihayete vardığında .pdf halinde paylaşırım diye düşünüyorum
16.11.2019, Saat: 19.37
Hmm anladım, iyi düşünmüşsün. Ben de hani oynamayanlar için bir tür hassasiyet adına mı kullanıyorsun diye merak etmiştim.
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam bu oyunda bazı oyuncularda bu şekilde "Hissatsu" ibareli özel teknikler mevcuttu. Sakai için konuşacak olursak Bitirici Kafa şeklinde çevirebiliriz tekniğini. Tekrardan kalemine sağlık.
25.11.2019, Saat: 22.20
Shimada İlkokulu ve Oosu SS eklenmiştir
26.11.2019, Saat: 17.47
(This post was last modified: 26.11.2019, Saat: 17.49 by Hikaru Matsuyama.)
Shimada İlkokulu
İzninle burada bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. 接戦 [せっせん] Sessen --> Close combat, close contest şeklinde geçiyor. Bunu çevirecek olursak Close combat --> Yakın Döğüş, Göğüs göğüse savaş Close contest --> Beraberliğe yakın oyun, maç Bilmiyorum Shimada takımını mangadan ne derece hatırlıyorsun ancak bu takım son derece katı defansif bir ekipti ve mücadelelerini de hep zorlanarak ancak kolay kolay gol yemeden ve aynı zamanda en fazla 1 gol atarak kazanagelmişlerdi. İşte bu nedenle çevirinde bu durumu ifade etmek için sessen kelimesi kritik bir önem arz ediyor. Bu sebepten, Rakibiniz Shimada İlkokulu şu ana dek tüm mücadelelerini kazanmış bir takım demek yerine (bence), Rakip Shimada İlkokulu şu ana dek tüm maçlarını zorlu mücadeleler ile kazanmaktadır tarzı bir cümle kurmamız mezkur durumu daha doğru ifade edecektir. ... İkinci cümle son derece başarılı! Üçüncü cümle de gayet güzel ancak ben olsam Wakabayashi'nin olmadığı bu maçta şeklinde çevirirdim.
26.11.2019, Saat: 18.58
Çevirilerime müdahale etmeni aslında tercih ederim hatta bunu önemsiyorum.
Belli oluyor zaten, sessen kelimesini anlamlandıramadım orada Shimada'da bir oyuncu şey diyordu yanlış hatırlamıyorsam, "bize zaferi getirecek yetenekli bir golcümüz yok ama gol yemezsek kaybetmeyiz" Genelde de 1-0, 2-0 veya 0-0(pk) gibi skorlarla geçmişlerdi tüm maçları. Shizuoka elemelerinde Nankatsu'ya gol atan ilk(hatta tek) takım, hatta 2 gol birden attılar! Nankatsu da Shizuoka elemelerinde Shimada'ya gol atan ilk (hatta tek) takım, hatta 3 gol birden attılar! Üçüncü cümlede senin dediğin aslına bakarsan daha doğru, hem devrik cümleye de yormamış oluruz Bir de Oosu SS var belki kaçmıştır gözünden diye yazıyorum. |
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Captain Tsubasa (MCD) mediafire linki | akdeniz | 17 | 16.545 |
07.07.2020, Saat: 11.22 Last Post: akdeniz |
|
Captain Tsubasa Mega CD (SSS) | Hikaru Matsuyama | 15 | 13.411 |
01.07.2020, Saat: 20.33 Last Post: Makoto Soda |
|
Captain Tsubasa (Sega CD) Açılış - TÜRKÇE ALTYAZILI | knighTeen87 | 2 | 2.313 |
19.05.2020, Saat: 23.13 Last Post: JunSkywalker |